تعریف دکوراسیون مدرن
شاخصه اصلی دکوراسیون با سبک مدرن، ساده و خلوت بودن وسایل از نظر طرح و نقش و بافت میباشد. در این سبک به کاربردی بودن وسایل خانه خیلی اهمیت داده میشود یعنی در دکوراسیون مدرن تا حد امکان از وسایلی که صرفا جنبه تزئینی دارند استفاده نمیشود همچنین کم بودن تعداد وسایل از جمله مبلمان و صندلیها و استفاده از رنگهای خنثی، این نوع چیدمان را خاص کرده و آرامش بصری را به بیننده القا میکند.
بهترین سبک دکوراسیون برای خانههای کوچک همین سبک مدرن هست زیرا با خلوت بودن و کم بودن تزئینات و تجملات و حذف وسایل بیاستفاده و غیرضروری باعث میشود فضای خانه شما بزرگتر و دلبازتر به نظر بیاید همچنین حذف وسایل تزئینی و دوری از تجملات در سبک مدرن در عین حال که زیبایی و آرامش فضای خانه شما را فراهم میکند دلیل ارزان تر بودن این سبک نسبت به سبک کلاسیک است.
در سبک مدرن تمام اجزا مثل مبل و فرش و پرده و حتی رنگ وسایل و دیوارها و کف پوش باید ساده و با کمترین طرح و نقش و بافت و مناسب برای دکوراسیون مدرن انتخاب شود. درست است که در این سبک تا حد امکان نباید از تزئینات استفاده کرد ولی میتوانید برای روح بخشیدن به فضای منزل خود از المان های طبیعی مثل گلدانها با گل طبیعی استفاده کنید.
حتما تا کنون متوجه شدهاید که برای انتخاب وسایل برای منزلی با سبک مدرن لازم است قواعد خاصی را رعایت کنیم.
به طور کلی قبل از تهیه وسایل برای هر مکانی ابتدا باید به ابعاد مکان و میزان نور آن توجه کنیم همچنین نکته مهمی که در انتخاب وسایل برای سبک مدرن باید در نظر داشته باشیم، کاربردی بودن وسایلی هست که قرار است تهیه شود.
انتخاب فرش هم یکی از المانهایی هست که برای طراحی دکوراسیون باید به آن توجه شود که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم.
انتخاب فرش در دکوراسیون مدرن
در دکوراسیون مدرن از فرش هایی با طرحهای ساده و خلوت استفاده می¬شود. رعایت این نکته در فضاهای با ابعاد کم بسیار مهم است زیرا در صورت بیتوجهی به این امر، فضای حاصله، کوچکتر از اندازه واقعی به نظر میرسد. در طراحی دکوراسیون به سبک مدرن، رنگهای خنثی مورد استفاده قرار می گیرند. برای انتخاب فرش در هر فضایی باید به ابعاد فرش و محیط دقت شود و لازم است فرشی برای فضا انتخاب شود که از هر چهار طرف با دیوارها فاصله داشته باشد و تنها پایه جلویی مبلمان روی فرش قرار گیرد.
همانطور که قبلا هم گفتیم استفاده از سبک دکوراسیون مدرن برای آپارتمان های کوچک بسیار مرسوم است به همین علت برای انتخاب فرش هم باید با در نظر داشتن المانهای سبک مدرن به دنبال طرحهای ساده و خلوت با رنگهای خنثی باشیم تا فضای خانه خود را بزرگتر از چیزی که هست نشان دهیم.
نکته مهم برای انتخاب فرش، در نظر گرفتن ابعاد فضاییست که قرار است فرش برای آن قسمت تهیه شود. در سبک مدرن هیچ وقت کل فضا تماما فرش نمیشود و همیشه ابعاد فرشها باید از ابعاد فضا کمتر باشد به طوری که در خانههای کوچک فرش ها از اطراف با دیوارها حداقل 25سانت و در خانههای بزرگ حداقل 40 سانت فاصله داشته باشند و حداکثر پایه جلویی مبل فقط روی فرش قرار گیرد یا کلا هیچکدام از پایه های مبل روی فرش نباشد تا فرش به خوبی در محیط خود را نشان دهد و به زیبایی منزل ما بیافزاید.
انواع طرح در فرشهای مدرن
قبل از اینکه به معرفی طرحهای فرش مدرن بپردازیم لازم است متذکر شویم که ما در اینجا به تلفیق دو سبک مدرن و سنتی نپرداختیم اگرچه بسیاری از افراد برای دکوراسیون مدرن خود از فرشهای سنتی استفاده میکنند و زیبایی چشمگیری نیز به فضای خود میدهند ولی هدف ما از این مقاله در مجله فرش بوم، این است که به افرادی که فقط دنبال فرش با طرحهای مدرن و امروزی برای دکوراسیون منزل خود هستند کمک کنیم.
طرحهای فرش کهنهنما (وینتیج و پتینه)
در بین مدرن پسندان فرشهای کهنهنما طرفداران زیادی دارد که با انتخاب این نوع فرش به دکوراسیون مدرن خود ظاهری خاص و آنتیک میدهند.
فرشهای وینتیج و پتینه زیرمجموعه فرش های کهنهنما هستند. شما میتوانید با در نظر گرفتن میزان خلوتی یا شلوغی فضای خود یکی از این دو طرح را برای دکوراسیون داخلی خود انتخاب کنید چرا که طرح فرش وینتیج نسبت به فرش پتینه شلوغی و درهم ریختگی کمتری دارد.
فرشهای شگی
ویژگی بارز این فرشها، پرزهای بلند، تنوع رنگی بالا و طرحهای ساده آنهاست که با هر نوع دکوراسیونی بهراحتی هماهنگ میشود. این موراد در کنار شرایط نگهداری آسان، این فرشها را از سایر فرشهای مدرن متمایز کرده است.
فرشهای شنل
دقیقا برعکس فرشهای شگی میتوان فرشهای شنل را نام برد که مهمترین ویژگیاش، نقشه آن با گلهای برجسته و لطیف و ظریف است که یکی از محاسن آن این است که اگر لکه ای روی فرش به وجود آید، به راحتی پاک میشود.
طرحهای ساده و مینیمال فرش
اگر برای دکوراسیون مدرن خود از فرشهایی با طرح ساده و مینیمال استفاده کنید شاهد حاکم شدن نظم شگفت انگیزی در فضا خواهید بود.
فرش چهل تیکه یا پچ ورک (patchwork)
این فرش در قدیم از دوخته شدن تیکههایی از فرشهای قدیمی به یگدیگر درست میشد ولی امروزه از پیوند تکههای نو و سالم فرشها به یکدیگر ایجاد میشود و دکوراسیون جذاب و هیجان انگیزی به فضای مدرن شما میدهد.
فرش اسپرت
طرحهای فرش اسپرت نسبت به سایر فرشهای ماشینی مدرنتر و تعداد رنگهای به کار رفته در آنها کمتر است همچنین در نقش آنها اشکال هندسی دیده میشود که به فضای مدرن جلوه خاصی میدهد.
فرشهای فریز
اگر میخواهید در دکوراسیون مدرن خود از فرشهایی مدرن اما با طرح هایی شبیه گلیمهای سنتی استفاده کنید و از زیبایی آن بهره ببرید به سراغ فرشهای فریز بروید. البته فرشهای فریز در طرحهای فانتزی و عروسکی نیز تولید میشوند. از دلایل مقاوم بودن این فرشها نسبت به سایش میتوان به بافت متراکم آنها اشاره کرد.
فرشهای عروسکی
یکی از انواع فرشهای مدرن، فرشهای عروسکی هستند که مناسب اتاق کودک طراحی شدهاند. علت نامگذاری آنها این است که در طرح آنها به شکل چشم نوازی از شخصیتهای کارتونی مورد علاقه بچهها استفاده شده است.
همانطور که میدانیم بدن کودکان بسیار حساس و لطیف است به همین دلیل در طراحی فرشهای عروسکی که مناسب اتاق کودک تولید شدهاند این نکته را لحاظ کردند که کاملا بدون ایجاد حساسیت و یا آلودگی، به اتاق کودک، زیبایی منحصربه فردی میبخشند.
طرحهای فوق عمدتا در بین فرشهای ماشینی رواج دارند؛ حال اگر به دنبال خرید فرش دستباف اما مدرن برای منزل خود هستید میتوانید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
فرش دستباف مدرن
شاید فکر کنید نمیشود که هم فرشی مدرن باشد و هم دستباف! اما واقعیت این است که جنس فرشهای دستباف مدرن با فرشهای دستباف یکسان است و این طرح و رنگ و نقشه آنها است که موجب تمایز فرشهای مدرن با دستباف شده است.
استفاده از خطوط هندسی و نقشهای ساده با پیچیدگی کمتر نسبت به فرشهای سنتی باعث شده است تا سادگی، ویژگی بارز فرشهای مدرن باشد. جالب است بدانید اگر بخواهید فرش های سنتی را با دکوراسیون مدرن ست کنید، میتوانید فرش خود را از بین فرشهای عشایری انتخاب کنید تا تلفیقی از دکوراسیون مدرن و سنتی را در کنار هم داشته باشید.
فرشهای مدرن معمولا در ابعاد کوچک و رنگهای روشن و اکثرا خنثی و به شکل قالیچههایی با ضخامت کم (نسبت به نمونه سنتی) تولید میشوند و با طرحهای ساده و مینیمال اما به روز خود، به دکوراسیون مدرن شما زیبایی دوچندان میبخشند.
همانطور که گفتیم فرشهای مدرن از نظر جنس با فرشهای سنتی تفاوتی ندارند و در تولید هر دو از الیاف طبیعی مرغوب استفاده میشود. البته یکی از دلایلی که فرشهای مدرن نسبت به نمونه سنتی خود ضخامت کمتری دارند این است که در فرشهای سنتی جنس الیاف غالبا پشم است و این در حالی است که در فرشهای مدرن بیشتر از الیاف ابریشم و پنبه استفاده میشود.
یکی دیگر از نوآوریهایی که در تولید فرشهای مدرن ایجاد شده این است که خریدار می تواند بجز اشکال مستطیلی که در بین فرشهای سنتی رایج است، شکلهای مربع، لوزی و حتی دایرهای و متناسب با دکور منزل خود انتخاب کند.
اینک میخواهیم در ادامه این مقاله جذاب در مجله فرش بوم، نمونههایی از فرشهای مدرن دستباف را به شما معرفی کنیم.
در میان عشایر خصوصا مناطق بیجار، نهاوند، ورامین، سلطان آباد، بختیار و شیراز، فرشهایی با طرحها و رنگهای جدید و مناسب سلایق مدرن امروزی بافته میشوند که به راحتی با دکوراسیون مدرن هماهنگ است.
اگر شما در بین فرشهای مدرن به طرح شگی علاقه دارید میتوانید نگاهی به گبه پرزبلند دستباف بیندازید.
و اما اگر به فرش شنل علاقه دارید بهتر است درمیان قالیچههای ابریشمی با رنگهای زنده دنبال طرحی ساده با رنگبندی خنثی بگردید.
همچنین خوب است بدانید طرح چهلتکه یا کلاژ هم امروزه به صورت دستباف با طرحها و رنگهای گوناگون تولید میشود.
طرح فریز نیز در بعضی قالیچههای سنتی عشایر به چشم میخورد.
فرشهای اسپرت هم تفاوت چندانی با فرشهای سنتی دستباف ندارند کافی است در بین فرشهای دستباف سنتی دنبال فرشی بگردید که تعداد رنگ های به کار رفته در ان کم و غالبا خنثی باشد.
همانطور که در این مقاله از مجله فرشبوم ملاحظه کردید، میتوانیم برای دکوراسیون مدرن خود نیز از فرش دستباف استفاده کنیم و علاوه بر استفاده از زیبایی که با طرح مدرن به دکوراسیون خود میدهیم از مزایای فرش دستباف که به دکور ما اصالت و گرمای خاص و روح زندگی میدهد نیز بهرمند شویم.