معرفی گالری فرش غلامعلی ملول
هنرمند که باشی دیگر برایت فرقی نمیکند تابلوی نقاشی با فرش یا شعر. وقتی در تمام زندگیت لحظههایت را با رنگ و زیبایی گره زده باشی، در گرههای فرش هم گم میشوی. عاشق که میشوی اینگونه از عشقت پاسداری میکنی تا مبادا گذر زمان خطی بیفکند به زیباییهایش. در این مجال کوتاه، میخواهیم از عشق بگوییم، از عشق به هنر و فرش. از کسی بگوییم که صاحب یکی از بزرگترین و نایاب ترین فرشهای دستباف ایرانی است. که اگر عشقی نبود، بی شک این گنجینه میلیاردها دلاری، بدون هیچ چشمداشتی به موزۀ فرش ایران تقدیم نمیشد تا چشمی بنوازد و دلی را آرام کند. میخواهیم از مهندس غلامعلی ملول بگوییم.
موزه فرش غلامعلی ملول
مروری بر زندگینامه مهندس غلامعلی ملول
وی در سال 1336 در اراک متولد شد. در خانوادهای که فقر و نداری مانع از ادامه تحصیل فرزندان نشد. وی با گذراندن دورههای مختلف تحصیلی با رتبه ممتاز، توانست در رشته مهندسی راه و ساختمان دانشگاه تهران پذیرفته شود. در کنار تحصیل وی به ورزش و هنر نیز عشق میورزید.گاهی کتابی در باب فلسفه نیز دست میگرفت و فکر میکرد.
از آنجایی که علاقه وی به هنر گستردگی زیادی داشت، شروع به جمع آوری فرشهایی کرد که نایاب و کمیاب بودند. فرشهایی که هر کدام داستانی داشتند. وی این فرشها را در گالری فرش خود نگه میداشت اما پس از مدتی آنها را به موزه فرش ایران تقدیم کرد.
مهمترین و قدیمی ترین فرشهای موزه غلامعلی ملول
مهندس ملول، طی سالیان دراز، آثار ارزشمند هنرمندان ایرانی را در سرتاسر جهان پیدا کرده و با قیمت گزاف خریداری نموده است. وی در سال 1389، ابتدا 28 تخته قالی نفیس از گالری فرش خود را به موزه ملی فرش ایران اهدا کرد و سپس در دی ماه 1397، 13 تخته فرش دیگر را به این موزه بخشید تا تمام مردم ایران بتوانند از زیباییهای این هنر ماندگار لذت ببرند.
در ادامه قصد داریم چند فرش مهم و قدیمی این گالری را به شما معرفی کنیم.
فرش دستباف مشاهیر
فرش مشاهیر، گالری غلامعلی ملول
فرش دستباف مشاهیر که به طراحی مشاهیر ایران و جهان پرداخته است در زمان احمدشاه و به سفارش جناب عبدالحسین فرمانفرما بافته شده است. پرتره بزرگ احمدشاه قاجار در قسمت پایین این فرش گواه این مطلب است. این فرش در سال 1290 از جنس نخ و پرز پشم با رجشمار 60 رج، توسط استاد علی کرمانی بافته شده است. فرش دستباف مشاهیر توسط مهندس غلامعلی ملول به موزه ملی فرش اهدا شده است.
فرش دستباف کرمان، طرح سراسری
این فرش از جنس پشم و با طرح سراسری در زمان قاجار و توسط هنرمندان کرمانی بافته شده است و هم اکنون در موزه ملی فرش نگهداری میشود.
فرشهای غلامعلی ملول
فرش دستباف کاشان، بافت سال 1290
موزه فرش غلامعلی ملول
این فرش توسط هنرمند ناشناس در سال 1290 ه.ش در شهر کاشان بافته شده است. طرح آن گلدانی است و از جنس ابریشم و ابریشم سیم تاب بافته شده است. ابعاد این فرش 3.20 *2.10 است و 8 هزار گره در دسی متر مربع دارد. این فرش هم اکنون در موزه فرش ایران نگهداری میشود.
قالی سرو و طاووس
قالی سرو و طاووس. موزه فرش ایران
قالی سرو و طاووس در قرن 14 هجری قمری و در دوران قاجاریه با طرح سرو و گلدان و قاب کلی از طرح محراب بافته شده است. این فرش، با رجشمار 55 و در ابعاد 236*140 توسط بافندگان کرمانی بافته شده است. این فرش دستباف با نماد درخت سرو در گلدان و وجود دو طاووس، حیات و جاودانگی را تداعی میکند. این فرش توسط غلامعلی ملول به موزه فرش ایران اهدا شده است.
کتاب ” بهارستان دریچه ای به قالی ایران”
مهندس غلامعلی ملول در این کتاب، داستان فرشهای دستباف را به صورت مصور، به رشته تحریر درآورده است. این کتاب حاصل بیش از چهل سال تلاش و کار این هنرمند است.
سخن آخر
اگر شما هم به فرش دستباف علاقمند هستید ، میتوانید با مراجعه به موزه ملی فرش ایران، انواع فرش دستباف را از نزدیک مشاهده نمایید.
اگر دوست دارید برای منزل خود فرش دستباف بخرید، اما اطلاعی از جنس، طرح و رنگهای آن ندارید، میتوانید از امکان مشاوره رایگان در فرش بوم استفاده کنید. در وب سایت فرش بوم، امکان دریافت مشاوره رایگان برای خرید و فروش فرش دستباف فراهم شده است. فرش بوم، به عنوان عضو رسمی اتحادیه فروشندگان فرش دستباف، با برگزاری نمایشگاه فرش و نمایشگاه آنلاین فرش دستباف، انواع فرش دستباف و قالی ایرانی را به دیده عموم میگذارد.
توضیحات متا: آشنایی با فرشهای مهم گالری غلامعلی ملول در موزه ملی فرش